Tandarts-specialist nieuwe voorzitter van N-VA Asse

Op 11 maart 2016
bestuur N-VA Asse 2016

Tandarts-specialist nieuwe voorzitter van N-VA Asse

ASSE - Gunter Slaus (47 jaar) is de nieuwe afdelingsvoorzitter van N-VA Asse. Op de algemene ledenvergadering kreeg hij het absolute vertrouwen van de leden. Hiermee volgt hij Jan Verbiest op die 5 jaar aan het roer stond van de afdeling. Jan Verbiest, die ook in de nationale partijraad zetelt, blijft actief in het bestuur. Jan werd recent ook OCMW-raadslid voor N-VA. 

Gunter Slaus is tandarts-specialist gehuwd met Sigrid Goethals. Samen hebben ze twee dochters en een zoon en wonen ze in Tenberg. 

“Ik kijk uit naar het voorzitterschap. Dit is een mooie uitdaging, zeker met het oog op de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Met het nieuw samengestelde bestuur wil ik onze partij lokaal verder uitbouwen en verankeren. Ik wil vooral streven naar een efficiënt en goed beleid voor onze inwoners en ondernemers”, aldus de nieuwbakken afdelingsvoorzitter.

Stem geven

Gunter is reeds geruime tijd lid van de N-VA en was in de vorige bestuursploeg ondervoorzitter. “Dat mandaat van ondervoorzitter was een ideale positie om onze grote afdeling beter te leren kennen. We zijn ondertussen een afdeling met 9 gemeenteraadsleden,  4 OCMW raadsleden, 2 AGA-mandatarissen en 1 provincieraadslid. Daarnaast hebben we ook een aantal mensen binnen onze afdeling die voor de partij werken en hebben we verschillende vertegenwoordigers in het arrondissementeel bestuur en in de nationale partijraad” gaat Gunter verder.

“In Asse zullen we ook vanuit de oppositie onze inwoners en de verenigingen een stem blijven geven in het bestuur van onze gemeente. Onze mandatarissen hebben ondertussen veel ervaring kunnen opdoen.  Ze hebben al meermaals bewezen dat ze bekwaam zijn en met goede voorstellen komen ondanks de soms beperkte informatiedoorstroming vanuit de meerderheid. N-VA Asse is dan ook klaar om aan een volgend bestuur van de gemeente deel te nemen, toch als we daarvoor een mandaat krijgen van de kiezers. We zijn van oordeel dat onze inwoners beter verdienen. Onze N-VA-ploeg staat klaar om de handschoen op te nemen en ook effectief beter te doen. Samen met de volledige afdeling zal ik dan ook onze partij onder de beste omstandigheden naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen proberen te leiden. Afspraak in 2018.”

De leden kozen ook raadslid Marie-Berthe Wyns, gemeenteraadslid uit Relegem, tot ondervoorzitter. Secretaris wordt Inge Moyson.  Naast de 16 mandatarissen, de voorzitter en ondervoorzitter,  werden nog acht andere bestuursleden verkozen.  N-VA Asse kan ook uitpakken met een vrouwvriendelijk bestuur. In totaal zullen immers 9 vrouwen in het bestuur zetelen.

 

http://www.persinfo.org/2016/03/10/tandarts-specialist-nieuwe-voorzitter...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is